Girit mezelerinin en önemli tarafı basitliğidir. Yalın, doğal ve doğadan. Bu gün kabak yaprağından yapılan, harika bir mezeyi paylaşayım dedim. Kabak yaprağını nereden mi buldum. Balkonumdaki saksıma kabak ektim, onun yapraklarından yapıyorum. Yapılışı çok basit. İki kişi için
- 5-6 kabak yaprağı (taze uç dallardan)
- yarım limon
- sirke
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytin yağı
- 1 küçük dal domates
Yapılışı: Kabak yaprakları sapları ile beraber ince ince kıyılır. Üzerine çok çok az sirke, biraz limon ilave dilir. 5 dakika beklenir. Böylece yapraklar limonda pişer. sarımsak, zeytinyağı ile karıştırılır. Mezemiz hazır. Püf noktası küçük bir dal domates yaprağıdır.Bu işlemi kaysı yaprağı, kömeç yaprağı ve fasülye yaprağında da yaparak meze elde edebilirsiniz. Yalnız en uç ve taze olanlarla yapılabilir. Kayısı yaprağını biraz daha uzun süre bekletmek gerekiyor limon suyunda. Küçük dal domates doğramak aroma veriyor. Güzel ve sağlıklı kalın...
6 yorum:
oyyy,çok güzele benziyor,hem de zeytinyağlı
kabak yaprağı çok ilginç geldi,bu arada yeni blogunuz hayırlı olsun
sevgiler
ayyy ben bunu yapmazmıyım :) teşekkürler paylaşım için
Hayırlı olsun yeni blog, ellerine sağlık
minik mini çok sekersin canım sen ya...
çok teşekkürler sayın hocam
semacığım çok teşekkür ederim canım
Yorum Gönder
görüşleriniz önemli