15 Haziran 2014 Pazar

Kurab (Kurutulmuş Dometesli, Taze Kekikli Meze) Nasıl Yapılır


 Kurab;  kurutulmuş domates, ceviz, taze kekik ile yapılan bir mezedir. Bol aromalı, et yemeklerinin özellikle bifteğin yanında tüketilen enfes bir meze. Ben iki kişilik hazırlıyorum genelde. Tarifi (2 kişilik)

  • 4-5 adet kurutulmuş domates
  • 2 adet ceviz
  • bir çorba kaşığı taze kekik
  • bir çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • tuz ilave edilmiyor çünkü kurumuş domatesin tuzu yeterli oluyor


Sarımsakla önce işe başlanıyor. Bir kasenin  içinde iyice dövülüyor. İçine zeytinyağı konulup karıştırılıyor. Daha sonra taze kekik, doğranmış kurutulmuş domates,ceviz ilave ediliyor. Hepsi karıştırılıyor. Kurab hazır. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

görüşleriniz önemli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...