Meyan kökü şerbetini çok sverim . Harika bir içecektir. Diüretiktir, o nedenle hamilelerin dikkatli tüketmesi gerekir.Glycyrrhiza glabra latince adıdır. Adına yurt dışında festivaller düzenlenir meyan kökü şerbetinin.Afrodiziyak, gençleştirici güzelleştirici olarak eski tıpta kullanılırdı. Açlığı bastırdığı için zayıflama ilacı olarak kullanılır. Öksürük kesici olarak sıcak kullanılmış, savaşlarda zindelik verici olarak da. Yani hikayesi uzun. Gelelim yapılış ve kullanılışına
Meyan kökü için doğru oran 1 litre kavanoza 1 çay bardağı dolusu meyan kökü ile ayarlanır. Ben öyle yapıyorum. Mideyi koruyucu etken madde glycyrizin ancak sıcak su ile açığa çıkıyor. O nedenle üzerine kaynar su ilave diyorum. Sonra kavanozda soğuyor ve dolaba koyuyorum. yaklaşık 12-16 saat arasında meyan kökü şerbeti hazır oluyor. tadı ağzınızda şeker var gibi ilginç bir tat. 16 saatten fazla bekletmiyorum. Yoksa tadı acılaşmaya başlıyor.
Köpürmesi için havalandırarak bardağa koymak gerekiyor. Buz dolabında 1 hafta saklanabilir. Ariyet olsun
5 yorum:
Eline sağlık canım. Harika görünüyor.
This is a wonderful new drink for me! I am so delighted that you shared this healthy and delicious liquid licorice syrup recipe with us at the Healthy, Happy, Green and Natural Party Blog Hop! I appreciate it!
Çok teşekkürler sevgili jaleciğim
Thank you deborah :))
bizim yörenin meşhur içeceğidir, sokaklarda satılır yazın buz gibi içmek harika olur ellerine sağlık
Yorum Gönder
görüşleriniz önemli